Na Vysočině se elektronický objednává k lékaři už 7000 pacientů

3. 10. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Na Vysočině využívá možnost elektronického objednávání do specializovaných ambulancí ve všech pěti krajských nemocnicích kolem 7000 pacientů.


Od začátku července, kdy se po nemocnicích v Jihlavě a Pelhřimově do systému zapojily i ostatní nemocnice v Třebíči, Havlíčkově Brodě a Novém Městě na Moravě, se jejich počet zvýšil téměř o 2000.

Pacienti se mohou elektronicky objednat už do více než devíti desítek ambulancí, řekl novinářům hejtman Jiří Běhounek (nestraník za ČSSD).

„Elektronický rezervační systém mají v Česku i některé další nemocnice a jednotlivá zdravotnická zařízení, ale nemám informace, že by některý jiný kraj v Česku zapojil do podobného systému všechna jím zřizovaná zařízení,“ řekl Běhounek. Počet ambulancí i registrovaných pacientů se podle něj bude dále zvyšovat.

Elektronické objednávání umožňuje pacientům zvolit si nejen nemocnici, kde je ošetří, ale i konkrétního specialistu a termín. Lidé se mohou do ambulancí objednat telefonicky nebo prostřednictvím internetu.

V kontaktním centru u vchodu do nemocnice si vyzvednou osobní čtyřmístný PIN kód. Na internetové stránce www.eAmbulance.cz si zvolí zdravotnické zařízení, vyberou oddělení nebo konkrétního lékaře a systém jim nabídne volné termíny. Pacient navíc může lékaři zanechat informaci o svých konkrétních zdravotních problémech. O potvrzení rezervace uvědomí pacienta sms zpráva nebo e-mail.

Elektronický rezervační systém byl na Vysočině spuštěn ve spolupráci s partnery z Tchaj-wanu loni v červnu v jihlavské nemocnici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?