Na Vysočině vydal krajský úřad v náborových příspěvcích lékařům 3,1 mil. Kč

23. 2. 2016 9:12
přidejte názor
Autor: Redakce

Kraj Vysočina se snaží pomoci svým nemocnicím udržet si kvalitní lékaře a nedostatkové specialisty. Kraj vypočetl, že v minulých letech vyplatil na náborových příspěvcích nemocničním lékařům přes 3,1 milionu korun.




Svým nemocnicím se tak snaží pomoci získat kvalitní lékaře a nedostatkové specialisty. Naposledy radní kraje schválili stotisícový příspěvek pro nemocnici v Třebíči, která potřebuje patologa.
Kromě náborových příspěvků se kraj snaží získat do svých řad lékaře a pracovníky se speciální kvalifikací prostřednictvím finanční podpory stáží nebo stipendií. Praxi vyplacení náborového příspěvku novému zaměstnanci, který uzavře s nemocnicí smlouvu, podporuje Kraj Vysočina od roku 2010. „Od té doby jsme vyplatili přes 3 miliony korun 39 lékařům zařazených do kmenových struktur našich nemocnic. Jde například o posily na neurologii, odborníky na nukleární medicínu, vnitřní lékařství nebo na radiologii,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast financí Vladimír Novotný.

Nový patolog pro Třebíč

Rada Kraje Vysočina také schválila další žádost o náborový příspěvek pro lékaře patologa. Toto zaměření patří v Česku plošně mezi nedostatkové obory a Nemocnice Třebíč lékaře na tuto pozici dlouhodobě hledala. „Tímto způsobem se snažíme podpořit stabilizaci zdravotnického personálu s cílem zabezpečit pro pacienty dostatečné množství potřebných lékařů. Stále ale řada odborníků chybí,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.
S podporou náboru lékařů Kraj Vysočina počítá i do budoucna a hejtman Běhounek nevyloučil, že částka určená pro tento účel bude v následujícím období navýšena.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?