Nabídku na koupi Lužické nemocnice podala pouze Penta

2. 3. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Nabídku na koupi Lužické nemocnice v Rumburku na Děčínsku podala v druhém kole výběrového řízení pouze skupina Penta Hospitals. Město chce, aby nový vlastník provoz zařízení udržel. Penta ve své nabídce navrhuje zachování zdravotní péče v nemocnici v současném rozsahu.


„Návrh smlouvy obsahuje také nabídku ceny. Budeme nyní pečlivě posuzovat, zda je tato cena pro město výhodná,“ uvedl místostarosta města Alois Kittl (Město lidem - BEZPP). Nabídku město předalo svému právnímu zástupci k posouzení.

Tržní hodnota sta procent akcií nemocnice činí 37,4 milionu korun. Vyplývá to ze znaleckého posudku, který provedla společnost PRAGUE ACCOUNTING SERVICES.

V prvním kole se do tendru přihlásily tři subjekty, pouze Penta a společnost Agel splnily podmínky, a mohly se tak ucházet o nemocnici i v druhém kole. Termín podání přihlášek vypršel ve středu. „Jsme potěšeni, že tak silný partner má o Lužickou nemocnici zájem. O tom, zda ji získá právě Penta, rozhodnou zastupitelé. Zatím není jasné, kdy se tak stane, protože nás čekají ještě další jednání,“ uvedl starosta Jaroslav Sykáček (ČSSD).

Rumburk se rozhodl zařízení prodat kvůli ztrátovosti. Vedle finančních problémů řeší zařízení také nedostatek zdravotnického personálu. Kvůli chybějícím lékařům nemocnice loni uzavřela porodnické oddělení.

Před rokem jednalo město o převzetí nemocnice Ústeckým krajem, který se ale odmítl přihlásit do tendru. Lužická nemocnice zajišťuje zdravotní péči pro celý Šluknovský výběžek, tedy zhruba pro 55.000 obyvatel.

Penta Hospitals už letos koupila od holdingu RG Investment Psychiatrickou nemocnici Písek. Začlení ji do nynější sítě čtyř nemocnic a dalších zdravotnických zařízení, které v Česku provozuje.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?