Nad boskovickou nemocnicí se vznáší hrozba konkursu

9. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Čtyři stavební firmy podaly konkursní návrh na nemocnici v Boskovicích na Blanensku. Společnost IN Boskovice, která nemocnici provozuje, údajně dluží firmám za stavební práce statisícové částky. Dluží i dodavatelům léků a zdravotnického materiálu, tam ale platí dohoda o splátkových kalendářích...


BOSKOVICE -

Jedním z navrhovatelů konkursu je Stavební společnost Boskovice, která má pohledávku přes milión korun. „Je to za více prací, jen na dětském oddělení to představuje asi 700 000 korun,“ vyjádřil se v regionálním tisku jednatel Rudolf Pospíšil.

Prodleva platby podle něj donutila firmu dokonce k zadlužení. Pokud však dostane od nemocnice peníze, konkursní návrh stáhne.

Mluvčí nemocnice Martina Přichystalová situaci označila za komplikovanou. IN Boskovice totiž požádala o odborný posudek, protože považuje vyúčtované práce za nadhodnocené.

„Do doby, než bude posudek hotov, peníze neuhradíme,“ řekla mluvčí. Pokud se podezření o nadhodnocení prací prokáže, obrátí se nemocnice na soud. Boskovická nemocnice měla na počátku měsíce potíže se mzdami pro svých 450 zaměstnanců.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Nemocnice Boskovice

Čekali na únorovou výplatu, protože Všeobecná zdravotní pojišťovna včas nezaplatila zálohy. Nemocnice patří městu a kvůli neshodám dala radnice firmě IN Boskovice před časem výpověď z nájmu.

Ve čtvrtečním prohlášení vedení radnice v Boskovicích uvádí, že případný konkurs by se týkal výhradně majetku IN Boskovice, nikoli budov, které jsou majetkem města. Potvrdil to tiskový mluvčí městského úřadu Jaroslav Parma.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?