Nad rozlučkou s IZIP nejásat. Bude to stát 72 milionů

1. 6. 2012 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
I když je už jasné, že Všeobecná zdravotní pojišťovna ukončí nejméně povedený projekt své historie, nezbaví se ho ze dne na den. Deník Insider píše, že zbytečné vyhazování veřejných peněz v největší pojišťovně má totiž i v tomto případě setrvačník a díky němu se za IZIP do konce roku zaplatí ještě dalších 72 milionů.


Jde o částku, již VZP zaplatí firmě za sedm měsíců provozu zdravotnických knížek a portálu VZP.

Pro srovnání - zhruba stejný objem peněz zaplatí VZP za celý rok za péči svých pojištěnců v nemocnici v Žatci, ve Dvoře Králové nad Labem nebo v Bruntálu.

„Není možné to z minuty na minutu vypnout,“ vysvětluje člen správní rady Boris Šťastný veřejnosti fakt, že po dvou miliardách za minulá léta nahází VZP do marného projektu ještě další desítky milionů, aniž by z toho měla nějaký užitek.

Připomeňme, že to byli právě Šťastného spolustraníci, kteří projekt IZIP založili a ve VZP prosadili.

Soutěž raději zastavili

Do čeho vlastně do konce roku v IZIP peníze VZP půjdou, není zcela jasné - nedokážou to říct ani někteří lidé ze správní rady.

Ze smluv mezi pojišťovnou a IZIP však vyplývá, že třeba 700 tisíc korun dá VZP měsíčně za pronájem počítačů, serverů či programů. A třeba za další rozvoj služeb portálu zaplatí pojišťovna každý měsíc 2,1 milionu korun.

Jenže před několika týdny IZIP z peněz VZP investoval několik stovek tisíc korun také do soutěže o šestnáct mobilních telefonů iPhone 4S, kterou chtěl získat nové klienty.

Zastaveno to bylo až před několika dny, kdy bylo jasné, že projekt skončí.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?