Nadace AGEL věnovala dětem dárky

2. 1. 2018 9:54
přidejte názor
Autor: Redakce

Děti a maminky z Azylového domu Gloria a dětského domova Černá Voda najdou na Štědrý den pod stromečkem vysněné dárky, o něž si napsaly Ježíškovi. Připravila je pro ně Nadace AGEL.




Nebude to poprvé, vánoční dary byly tímto způsobem úspěšně předány již loni. Při jedné z letních návštěv azylového domu se zástupci nadace při debatě s maminkami dozvěděli, jak obtížné je pro ně splnit malým dětem jejich vánoční sny. Proto děti vyzvali, ať Ježíškovi napíší či namalují svá tajná přání. Jejich seznam pak rozeslali zaměstnancům Skupiny AGEL, kteří spolu s pracovníky nadace vybrali jednotlivé konkrétní dárky, jež koupili, zabalili a připravili k doručení do azylového domu. „Nejtěžší na realizaci celého nápadu bylo dostat velké krabice s dárky před Vánocemi zpět do azylového domu. Mnohé místní děti jsou ještě velmi malé, a tak jsme jim nechtěli vzít víru, že dárky pod stromeček přinesl Ježíšek. Loni se vše povedlo. Dětská radost je vždy opravdová, a proto jsme se rozhodli v projektu pokračovat,“ popsala, na co všechno bylo nutné při nadílce myslet, předsedkyně dozorčí rady Nadace AGEL PhDr. Dušana Chreneková, MBA.

Protože v letošním roce byly dárky ze seznamu mezi dárci rozebrány prakticky ihned, rozroste se nadílka i na maminky a další zařízení, se kterými Nadace AGEL spolupracuje. Nad Azylovým domem Gloria převzala před rokem Nadace AGEL dlouhodobý patronát. Jeho cílem bylo zajistit tomuto charitativnímu zařízení jistotu pro jeho provoz. Patronát se však neomezil pouze na zasílání finanční podpory. Pracovníci nadace jsou s azylovým domem v pravidelném kontaktu, účastní se společenských akcí pořádaných klientkami domu a nad rámec garantované podpory financují i realizaci konkrétních projektů. „Rádi jsme přispěli na rekonstrukci kuchyňky, dodali dětem penály na první školní den, nebo podpořili maminku, jež neměla na spolufinancování moderního naslouchadla pro svou téměř neslyšící holčičku,“ představuje další formy patronátu Dušana Chreneková.

Azylový dům poskytuje přechodné ubytování ženám a matkám s dětmi, které nemají možnost jiného bydlení. Nadace AGEL je neziskovou organizací, jejímž hlavním cílem je podpora humanitárních aktivit v návaznosti na sféru zdravotnictví. Při své činnosti poskytuje podporu lidem, kteří to nejvíce potřebují, ale rovněž i charitativním organizacím. Nadace AGEL spolupracuje se Skupinou AGEL, jež je největším a nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. O podporu nadace lze žádat prostřednictvím dotazníků na internetových stránkách www.nadaceagel.cz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?