Nadace Restart chce v Ostrově pomáhat lidem po úrazu nebo nemoci

25. 4. 2013 7:58
přidejte názor
Autor: Redakce
Nabídnout pomoc lidem, kterým se po úrazu nebo po nemoci zásadně změnil život, chce v budoucnu Nadační fond Restart, který vznikl v Ostrově na Karlovarsku při nemocnici společnosti Nemos. Pomoc chce poskytovat například v připravovaném centru, které by v areálu nemocnice mělo postupně vzniknout, řekl ČTK předseda správní rady fondu Joža Lokajíček.


Podle Lokajíčka v České republice zatím chybí koncepce komplexní psychiatrické péče. Karlovarský kraj má navíc jedno z nejhorších pokrytí psychiatrické péče v Česku. Nadace chce využívat zkušeností a pomoci psychiatrického oddělení ostrovské nemocnice i oddělení dlouhodobé intenzivní péče.

„Pomoc ale musí být daleko širší. Pacienti se často po vyléčení musí znovu učit základní věci, potřebují rehabilitaci, ale také jejich rodiny se dostávají do těžko řešitelných situací a potřebují poradit a pomoci,“ popsal Lokajíček.

Nadace se chce nyní obrátit na mecenáše, kteří by projekt podpořili. „Přispět i požádat o pomoc bude moci každý,“ uvedl Lokajíček.

Postupně by nadační fond chtěl své aktivity dál rozšiřovat. Vedle sociálních, terapeutických a zdravotních služeb chce také vzdělávat odborníky i veřejnost, poskytovat poradenské služby nebo pořádat vzdělávací, kulturní nebo sportovní akce.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?