Nadstandardní pomůcky pro ošetřování nemocných

28. 4. 2000 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce


Vysoký podíl kraniocerebrálních a spinálních poranění si vyžádal vyčlenění speciální neurotraumatologické jednotky, která zajišťuje komplexní péči o tyto nemocné. Nezbytnou součástí této péče je vysoce náročná ošetřovatelská péče, kterou může usnadnit a zkvalitnit dokonalé technické vybavení. Během posledních let bylo naše pracoviště postupně dovybaveno speciálními technickými pomůckami, které se plně osvědčily. Využitím těchto pomůcek se ošetřovatelství stává komfortnější pro nemocné i pro ošetřovatelský personál.

Květuše Lyčková

Neurochir. kl. FN Ostrava

Vzduchová postel Pulmonar

Polštáře s neustálým prouděním teplého vzduchu:

- umožňují předcházet proleženinám

- zajišťují změnu polohy automatickým načasováním polohování

- udržují stálou teplotu

- jsou nenáročné na hygienickou údržbu

- lze během několika vteřin za použití nožní páky vypustit a připravit tak podmínky pro resuscitaci.

Automatický zvedák pro přepravu nemocných vsedě a vleže zajišťuje jednoduchý a šetrný přesun nemocného, ulehčuje manuální práci ošetřovatelskému personálu. Jeho předností je:

- jednoduchá manipulace

- nastavení potřebné výšky pomocí elektrického spínače

- dobrá pohyblivost, možnost najetí k nemocniční posteli

- nenáročná údržba.

Stryker rám a postel

- jsou určeny především pro nemocné s onemocněním nebo poraněním páteře a míchy. Zaručují změ-nu polohy šetrným a bezbolestným způsobem. Za-jišťují nemocnému polohu vsedě, vestoje, na břiše. Umožňují dokonalou plicní ventilaci při poloze nemocného na břiše. Jsou využívány v rehabilitaci k nácviku vertikalizace a k překonávání ortostatických obtíží. Odstraňují fyzickou námahu ošetřovatelského personálu při klasickém způsobu polohování.

Pojízdná vana umožňuje provést důkladnou osobní hygienu u imobilních nemocných. Výhodou je:

Nastavení potřebné výšky hydraulickým nožním pedálem. Bezbariérový a snadný přesun nemocného, který lze provést po sklopení bočních stěn.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?