Národní středisko varuje: V ČR je zřejmě nová nebezpečná droga

22. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V Česku se zřejmě objevila zatím blíže neurčená vysoce nebezpečná syntetická droga. Před jejím výskytem a požitím včera varovalo Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti. Kapslemi s práškem, který měl údajně obsahovat látku podobnou LSD, se už v Praze přiotrávili dva lidé...


PRAHA - V Česku se zřejmě objevila zatím blíže neurčená vysoce nebezpečná syntetická droga. Před jejím výskytem a požitím včera varovalo Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti. Kapslemi s práškem, který měl údajně obsahovat látku podobnou LSD, se totiž 15. dubna v Praze přiotrávili dva lidé.

„Existuje důvodné podezření, že byla přítomna zatím blíže nezjištěná velmi nebezpečná a na životě ohrožující halucinogenní látka,“ informovala včera Eva Škrdlantová z Národního monitorovacího střediska pro drogy a drogové závislosti. Podle ní jedna ze dvou postižených osob, jejichž život droga ohrozila, měla v těle stopy kokainu a metabolitů.

Podle pracovníků centra je možné, že by se podobných kapslí mohlo na ilegálním trhu vyskytovat větší množství. „Kapsle mohou mít různý obsah,“ upozorňuje středisko. Další informace by mělo mít k dispozici nejdříve ve čtvrtek.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?