Nejméně dva mrtvé si vyžádal požár nemocnice v německé Bochumi

30. 9. 2016 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Při rozsáhlém požáru nemocnice v Bochumi na západě Německa zahynuli nejméně dva lidé a 16 dalších utrpělo zranění. Šest z nich je v ohrožení života, tři utrpěli zranění vážná, uvedla policie.


Čtyři lidé jsou podle televize N24 stále pohřešováni. Příčina požáru, který ještě hasiči nemají zcela pod kontrolou, není dosud známa.

Oheň vypukl v jednom z pokojů pro pacienty v šestém patře univerzitní kliniky Bergmannsheil a rychle se rozšířil po velké části budovy. Hasiči byli přivoláni o půl třetí ráno. S plameny, které podle televizních záběrů prakticky úplně zničily střechu budovy, jich bojuje přes 200.

Někteří z pacientů se před ohněm snažili uprchnout přes balkóny, odkud je posléze vyprostili hasiči. Část z těch, které požár zranil, dopravily vrtulníky do nemocnice v Cáchách (Aachenu). Enormní teploty podle svědků rozpustily okna a nábytek v některých pokojích.

Kvůli požáru bylo evakuováno několik pater nemocnice a dost možná bude muset být evakuovaná celá. Město Bochum na twitteru uvedlo, že evakuace se zatím dotkla 180 pacientů. Asi stovka z nich byla krátkodobě propuštěna domů, 80 jich zdravotníci přeložili do jiných zařízení.

Univerzitní nemocnice Bergmannsheil má asi 650 lůžek a každý rok jí projde 80.000 pacientů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?