Němeček má nové náměstkyně: Ptáčkovou Melicharovou a Taie Kolaříkovou

24. 3. 2015 8:36
přidejte názor
Autor: Redakce

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček jmenoval dvě nové náměstkyně. Sekci strategií, tedy koncepci zdravotní péče, bude spravovat Lenka Ptáčková Melicharová. Oblast majetku a mezinárodních věcí nyní spadá pod Lenku Taie Kolaříkovou.




Počátkem března přibyla jejich jména v nově zřízených sekcích organizačního schématu resortu. Změny v organizačním řádu a vytvoření nových sekcí jsou reakcí na požadavky služebního zákona. Podle ministra jde o transformaci struktury, nikoli zvyšování počtu pracovníků.
Do sekce majetkových a mezinárodních věcí, kterou řídí Lenka Taie Kolaříková, patří odbor mezinárodních věcí a Evropské unie, oddělení veřejných zakázek a odbor hospodářské správy ministerstva. Server Aktuálně.cz loni v březnu uvedl, že náměstkyně Taie Kolaříková byla jako šéfka brněnské pobočky adeptkou na ředitelku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Její jmenování podporoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Ministr financí Andrej Babiš (ANO) ho ale odmítl.
Lenka Ptáčková Melicharová dříve působila na ministerstvu informatiky, od roku 2007 byla náměstkyní ministra vnitra pro evropské záležitosti, od dubna 2013 do ledna 2014 působila jako náměstkyně ministra obrany. Náměstkyně Ptáčková Melicharová není členkou žádné politické strany, dříve byla v KDU-ČSL.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?