Nemocnice Blansko a Boskovice chtějí přilákat pacienty z regionu

13. 7. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Blansku a Boskovicích budou spolupracovat na tom, aby pacienti z Blanenska využívali v budoucnu tato zdravotnická zařízení, a nikoli ta v nedalekém Brně. Představitelé obou nemocnic se na tom dohodli v uplynulých dnech se zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP).


ČTK to řekl ředitel boskovické nemocnice Rostislav Verner.

Obě nemocnice sice poskytují zdravotní péči v mnoha oborech, přesto část pacientů míří dlouhá léta za ošetřením i k různým větším zdravotním výkonům do Brna. Zcela tak nejsou využity kapacity nejen odborných ambulancí, ale také některá lůžková oddělení na Blanensku. V budoucnu by se to mělo změnit.

Dohoda podle Vernera povede k přesměrování pacientů na lůžková oddělení či ambulantní ošetření z nemocnic v Brně právě do boskovické nebo blanenské nemocnice. Zdůraznil, že v obou zařízeních se jim dostane stejně kvalitní péče jako v Brně. Připomněl, že mnohé brněnské nemocnice jsou nyní přeplněné.

„Jednáme s kolegy v Brně o možnosti poskytnutí našich služeb hlavně v chirurgických oborech, protože například u plánovaných operací je čekací doba v naší nemocnici výrazně kratší a kvalita ošetření je rozhodně srovnatelná,“ doplnil Verner.

Zatímco boskovická nemocnice patří k páteřním zdravotnickým zařízením v Jihomoravském kraji, blanenská nemocnice je zařízením zřizovaným městem. Obě mají působnost pro okres Blansko.

Záměr může narazit ze strany veřejnosti, a to především obyvatel jižní části okresu, na nepochopení. Například lidé z Adamova, který byl kdysi součástí okresu Brno-venkov, to mají podstatně blíž do Brna než do Boskovic. Navíc mnozí obyvatelé Blanenska v Brně pracují, a proto tam navštěvují lékaře.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?