Nemocnice dezinfikuje ruce

22. 8. 2010 7:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Jsou všude. Na klikách, mincích i na tácech v jídelně. A nejvíc je jich tam, kde mohou skutečně uškodit. V nemocnici.


Proti virům a bakteriím se brněnská Fakultní nemocnice rozhodla bojovat. Začala pacientům i zaměstnancům dezinfikovat ruce.

Chystá se kvůli tomu do podzimu nainstalovat na padesáti místech nemocničních prostor speciální zařízení. „Sedm z nich už jsme umístili v dětské nemocnici v Černých Polích. Dalších třiadvacet je jich také v bohunické nemocnici,“ vysvětlila mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.
Přístroje, které nemocnice získala od výrobce zdarma, návštěvníky na první pohled upoutají výraznou modrou barvou a nápisem Stanoviště zdraví. Připomínají automaty na sušení rukou a fungují podobně. Uvnitř nainstalovaná fotobuňka reaguje na pohyb a po vložení rukou na ně zájemcům rozpráší tekutou dezinfekci. „Ta je na alkoholové bázi, takže se rychle odpařuje a zanechá ruce suché,“ podotkla Mrázová.
Boj s choroboplodnými zárodky podle ní svádí každá instituce, kde se soustředí mnoho lidí. V nemocnici jsou to navíc i pacienti s nakažlivými chorobami. „O podobných přístrojích jsme uvažovali v souvislosti s chřipkovou epidemií,“ potvrdil mluvčí brněnské Nemocnice Milosrdných bratří Pavel Gejdoš

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?