Nemocnice Jihlava zateplí diagnostický pavilon, ušetří za energie

19. 6. 2013 7:58
přidejte názor
Autor: Redakce
Kraj Vysočina chystá na příští rok zateplení třípodlažního diagnostického pavilonu jihlavské nemocnice. Součástí bude i výměna oken a dveří. Krajští radní včera vybrali dodavatele. Práce začnou na jaře příštího roku, dělníci by měli být hotovi do podzimu. Podle energetiků ušetří nemocnice díky zateplení ročně asi 55 procent nákladů na energie. Novinářům to řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).


„Ročně vynaložíme za všechny energie v diagnostickém pavilonu přes půl milionu korun,“ řekl ČTK provozně-technický náměstek ředitele nemocnice Alexander Filip. Okna v budově jsou původní, stará několik desítek let, jsou zkřížená a netěsní. Kvůli tomu uniká teplo a nainstalované termoregulační ventily nejsou stoprocentně účinné. Celkové náklady na zateplení dosáhnou 15,5 milionu korun, z toho evropská dotace pokryje 45 procent.

V budově diagnostického pavilonu je umístěno oddělení mikrobiologie, hematologie, biochemie a rentgenu. Kromě dalších lékařských pracovišť je tam také telefonní ústředna, trafostanice, sociální zázemí pro personál i pro pacienty. Pavilon je spojovacím mostem a chodbami propojen se sousední poliklinikou, interním pavilonem a ozařovacím traktem.

Nemocnice Jihlava je jednou z pěti nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina. V minulých letech Kraj Vysočina zateplil v jihlavské nemocnici za podpory evropských fondů už interní a gynekologicko-porodnický pavilon.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?