Nemocnice Na Františku se v květnu zřejmě dočká nového ředitele

13. 4. 2012 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Praha 1 vyhlásila výběrové řízení na post ředitele Nemocnice Na Františku. Nové vedení má zajistit lepší hospodaření nemocnice, jejíž provoz Prahu 1 ročně stojí 15 až 20 milionů korun. V loňském roce nemocnice vykázala provozní ztráty ve výši 4,1 milionu korun. Nový ředitel by tak měl Praze 1 předložit koncept dalšího směřování instituce.


Případní uchazeči o post se mohou městské části hlásit do 26. dubna. Jednou z podmínek je vysokoškolské vzdělání a zkušenost s vedením zdravotnického zařízení. „Podle našich předpokladů by jméno nového ředitele mohlo padnout v druhé polovině května,“ řekla ČTK mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková.

V čele příspěvkové organizace Nemocnice Na Františku je v současné době Jiří Veigert, který byl pověřen jejím vedením do doby, než bude jmenován nový ředitel. Předchozím šéfem instituce byl Josef Valenta, který z funkce odešel k poslednímu březnu.

Jeho nástupce bude muset podle Prahy 1 ve svém konceptu zohlednit nejen to, že instituce musí zůstat majetkem městské části, ale musí také zajistit současný rozsah poskytované lékařské péče. „Městská část již nemůže nemocnici takto stabilně dotovat. Nebavím se teď ale o investicích. Je to náš majetek, takže investovat do budovy a zařízení je potřeba,“ řekl již dříve místostarosta Prahy 1 Daniel Hodek (ČSSD).

Podle místostarosty roční provozní dotace Nemocnici Na Františku v minulých letech činila zhruba 25 milionů korun. Pro rok 2011 pak byl rozpočet instituce snížen na necelých 20 milionů, letos je to zhruba 16 milionů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?