Nemocnice Nový Jičín renovuje ARO a operační sály

31. 1. 2014 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Nový Jičín začala kompletně rekonstruovat centrální operační sály a anesteziologicko-resuscitační oddělení zhruba za 220 milionů korun. Modernizace umožní lékařům provádět více náročných operací, zejména u onkologicky nemocných pacientů, řekla dnes ČTK mluvčí skupiny Agel Hana Szotkowská.


K přestavbě se společnost zavázala před dvěma lety, když si nemocnici na 20 let pronajala od Moravskoslezského kraje. Prostory ARO budou mít po renovaci více lůžek, místo šesti deset.

„Oddělení bude kompletně vybaveno novou monitorovací technikou i ventilátory pro umělou plicní ventilaci. Kromě toho zde vybudujeme nový dospávací pokoj s kapacitou osmi lůžek,“ uvedl ředitel novojičínské nemocnice Karel Dostalík.

Změny se chystají i u centrálních operačních sálů. Místo tří budou čtyři, přičemž jeden z nich bude vybaven pro robotickou chirurgii. „Sály vybavíme novými operačními stoly, operačními svítidly i multimediální technologií, včetně kamerového systému a klimatizačních jednotek,“ dodal Dostalík.

Společnost Agel v současné době provozuje v České republice 11 nemocnic a několik dalších zdravotnických zařízení. Každoročně v nich lékaři přijmou více než 170 000 pacientů. V loňském roce investovala do svých zdravotnických zařízení 610 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?