Nemocnice Ostrov bude mít novou psychiatrii, získá na ni 135 milionů z EU

18. 3. 2014 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Ostrov získá 134,6 milionu korun na přestavbu pavilonu B na psychiatrické a rehabilitační oddělení. Dotaci dostane z Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. Informoval mluvčí úřadu ROP Severozápad Vojtěch Krump. Celkové náklady projektu jsou přes 158 milionů korun.


Příspěvek pro ostrovskou nemocnici je nejvyšší z včera schválených projektů na podporu revitalizace malých a středních měst. „Projekt jsme připravovali dva roky, takže jsme připravení. Jakmile podepíšeme smlouvu o dotaci, vybereme dodavatele a začneme,“ řekl jednatel Nemocnice Ostrov David Soukup.

Budovu, kde byly dříve sklady, čeká celková rekonstrukce. „Přestavba výrazně zlepší kvalitu péče, ale i kapacitu zejména psychiatrického oddělení, které je jediné v kraji a v současné podobě nevyhovuje. Nyní máme 40 lůžek psychiatrie, po rekonstrukci bychom měli mít technickou kapacitu 56 lůžek. Bude s tím ale souviset i zajištění personálu a vyjednání smluv s pojišťovnami,“ uvedl Soukup.

Podle něj je psychiatrické oddělení náročné na organizaci, protože se musí starat o pacienty s nejrůznějšími diagnózami, kteří potřebují odlišné podmínky. To bylo v nynějších prostorách nemocnice jen těžko možné.

Nemocnici Ostrov provozuje soukromá společnost Nemos. Ta má v pronájmu i nemocnici v Sokolově, která patří Karlovarskému kraji. Společnost Nemos oslovil kraj s tím, aby navrhla svoji představu budoucí podoby lůžkové péče v kraji. Stejnou koncepci pro kraj zpracovává také Karlovarská krajská nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?