Nemocnice Přerov v létě zprovozní magnetickou rezonanci

26. 1. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Přerov chce v létě zprovoznit magnetickou rezonanci. Pořízení této nové diagnostické technologie včetně stavby pavilonu bude stát několik desítek milionů korun, řekl ČTK předseda představenstva Středomoravské nemocniční Tomáš Uvízl.


„Je to (Nemocnice Přerov) velká a významná nemocnice, která si takovou úroveň diagnostiky zaslouží. Momentálně probíhá stavba pavilonu a poté bude následovat montáž technologie. Rádi bychom v červnu měli hotovo,“ uvedl Uvízl.

Stavba pavilonu pro magnetickou rezonanci bude stát zhruba 20 milionů korun a financována bude z nájmu, který Středomoravská nemocniční ze skupiny Agel platí Olomouckému kraji. Na dodávku technologie nemocnice vypsala výběrové řízení, takže Uvízl zatím nechtěl odhadovanou cenu komentovat. „Technologii bude kupovat Středomoravská nemocniční,“ dodal.

Lékaři díky magnetické rezonanci mohou zobrazit vnitřní orgány lidského těla. Magnetická rezonance využívá magnetické pole, takže nezatěžuje lidský organismus zářením. Nemocnice Přerov nyní kromě klasických rentgenových přístrojů disponuje počítačovou tomografií.

Nemocnice Přerov v posledních letech s pomocí hejtmanství a evropských dotací investovala více než 200 milionů korun. V roce 2011 zrekonstruovala ambulantní trakt v pavilonu chirurgických oborů a otevřela novou jednotku dlouhodobé intenzivní péče.

V roce 2012 začala přerovská nemocnice s přestavbou lůžkové části chirurgického pavilonu. Díky stomilionové investici zrekonstruovala všech pět pater s odděleními urologie, traumatologie, ortopedie a chirurgie. V roce 2012 byla také opravena část pavilonu interních oborů včetně lůžkové části interního oddělení. Nedávno byl v Nemocnici Přerově otevřen zrekonstruovaný pavilon radiodiagnostiky, který umožní výrazně rychlejší zhotovení rentgenových snímků i jejich lepší studium a snazší archivaci. Jeho oprava stála téměř 80 milionů korun.

Nemocnici v Přerově má spolu se zdravotnickými zařízeními v Prostějově a Šternberku v dlouhodobém pronájmu od kraje společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka, která tyto nemocnice provozuje prostřednictvím Středomoravské nemocniční.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?