Nemocnice se mění k nepoznání

23. 8. 2010 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový pavilon akutní medicíny se staví za plného provozu. Stížností pacientů je minimálně.


Na první pohled to vypadá, že se Karlovarský kraj rozhodl karlovarskou nemocnici srovnat se zemí. Brutální zásah do areálu, v němž podlehlo demolici několik budov, si ale vyžádala stavba nového pavilonu urgentní medicíny.

Změna se týká snad všeho, od parkování po vjezd do nemocnice. „Výstavba pavilonu akutní medicíny probíhá za plného provozu nemocnice, což klade značné nároky na její personál, ale i pacienty a návštěvníky,“ uvedla mluvčí nemocnice Zdeňka Marková.

Demoliční práce jsou podle mluvčí nyní už téměř hotovy, a přes nepochybně zvýšenou prašnost a hluk v areálu vedení nemocnice nezaznamenalo žádnou stížnost v přímé souvislosti se stavbou, respektive bouráním a odstraňováním objektů.

„Prováděcí firma použila speciální postupy a mírnila prašnost postřikem vodou. Stavební činnost s sebou samozřejmě nese i další nezbytná opatření, jako je zákaz vjezdu a parkování v areálu nemocnice. Počet parkovacích míst je přesně určen. Dále je umožněn vjezd soukromým vozidlům, která přiváží např. pacienta v akutním stavu, zraněné, rodičky k porodu a imobilní osoby. Vždy je nutné krátce objasnit ostraze důvod požadovaného umožnění vjezdu v improvizované vrátnici, protože nový vchod do areálu je asi 50 metrů za původní vrátnicí v Americké ulici,“ vysvětlila mluvčí.

I když má vedení nemocnice několik signálů, že se někdo pokusil tohoto bezdůvodně zneužít nebo vyvolal konflikt s ostrahou, naprostá většina veřejnosti situaci respektuje. „Za to jim chceme poděkovat. Je nutné si uvědomit, že se nejedná pouze o velmi omezenou možnost parkování, ale i o ztížený pohyb vozidel na vnitřních komunikacích nemocnice. Ve vlastním zájmu ochrany zdraví a majetku je nezbytné nařízení a zákazy respektovat,“ doplnila.

Výstavbu pavilonu akutní medicíny za půl miliardy korun zahájil Karlovarský kraj letos na jaře. „Zdravotní péče se dostane na zcela jinou úroveň. Lidé z celého kraje ocení jak moderní řešení prostor budovy a příjmu pacientů, tak vybavení, které odpovídá potřebám současné medicíny,“ uvedl při zahájení stavby hejtman Novotný.

Stavba má být dokončena na jaře 2012.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?