Nemocnice u sv. Anny v Brně vypsala chybně tendr na úklid

11. 9. 2014 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně vypsala chybně tendr na úklidové služby za 155 milionů korun. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázku zrušil. Jeho rozhodnutí je pravomocné, nemocnice se proti němu neodvolala. ČTK to zjistila z webu úřadu.


Podle ÚOHS nemocnice v zadávací dokumentaci nevymezila požadavek na uvedení nabídkové ceny jednoznačně a transparentně. Zadávací dokumentace připouštěla dvojí výklad. Některé firmy podle ní mohly uvádět jen cenu za běžné úklidové práce, jiní k ní mohli připočíst i mimořádný a havarijní úklid.

„Zadavatel znemožnil uchazečům předložit vzájemně porovnatelné nabídky,“ uvedl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v rozhodnutí.

Nemocnice zakázku vypsala začátkem letošního roku. Úklidové práce se týkaly několika budov, včetně té hlavní na Pekařské ulici v Brně.

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně má aktuálně problémy s financováním. Loni měla dluh 1,4 miliardy korun. Kvůli úsporám v řádech milionů korun měsíčně rozhodla, že propustí desetinu zaměstnanců napříč celým spektrem. Situaci nemocnice zlepší půlmiliardová podpora vlády.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?