Nemocnice U sv. Jiří dál jedná s pojišťovnami

17. 1. 2013 7:31
přidejte názor
Autor: Redakce
Soukromá dětská Nemocnice U Svatého Jiří v Plzni na Doubravce má rok na to, aby přesvědčila zdravotní pojišťovny o svých kvalitách. Ty s nemocnicí zatím uzavřely krátkodobou smlouvu na jeden rok, během něhož budou pokračovat další jednání.


„Obě smluvní strany budou nyní pozorně monitorovat poskytování zdravotní péče a o výsledcích průběžně jednat,“ uvedl mluvčí Všeobecné zdravotní pojišťovny pro Plzeňský kraj Viktor Lavička s tím, že obě strany se dohodly na tom, že nebudou o probíhajících jednáních veřejně sdělovat podrobnější informace.

„V daném okamžiku pro nás zprávy v médiích znamenají jen komplikace, lidé volají a ptají se, jak fungujeme,“ reagoval na dotaz Deníku jednatel nemocnice Jan Bohunčák s tím, že roční smlouva nemá v současné době na chod zařízení žádný vliv.

Stejně jako v případě dalších nemocnic žádaly pojišťovny i v případě té doubravecké snížení počtu lůžek akutní péče. Těch měla nemocnice ještě loni 35, nyní jejich počet klesl na dvacet. To je minimální počet postelí, o jejichž zachování nemocnice usilovala. Právě takové množství lůžek je pro ni totiž hraniční v tom, aby mohla vzdělávat nové lékaře. Na akutní lůžka je zároveň velmi úzce navázaná pohotovost, která v objektu nemocnice sídlí.

Snižování počtu lůžek je důsledkem úsporných opatření, k nimž pojišťovny v po dohodě s ministerstvem zdravotnictví přistoupily.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?