Nemocnice v Blansku zmodernizuje rehabilitační oddělení

3. 7. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Blansku chystá modernizaci rehabilitačního oddělení, investice si vyžádá 28 milionů korun.


Stavební práce začnou v srpnu, hotovo by mělo být do ledna 2018. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí zařízení Kateřina Ostrá. Obnovou projdou všechny technologie oddělení, to znamená vzduchotechnika, chlazení, technologie bazénu i vířivky. Počítá se také s kompletní výměnou rozvodů vody, elektřiny a kanalizace. „Do opravených prostor se pořídí nové vířivé a masážní vany, budou se měnit všechny povrchy a rekonstruovat sociální zázemí jak pro pacienty, tak pro zaměstnance nemocnice,“ uvedla mluvčí. Počítá se i s vybudováním nového zastřešení nad bazénem.

Bazén také dostane nové schodiště včetně zábradlí. Ve vodoléčebném sále nemocnice nechá položit protiskluzovou dlažbu, počítá se i s umístěním pěti zrcadel, která umožní personálu vodoléčby při práci současně monitorovat klienty ve velkém bazénu, vířivém bazénu i ve vanách.

V ostatních prostorách se modernizace dotkne dámských i pánských šaten a sprch. „Do dámské i pánské šatny navíc přibude signalizační zařízení, a to z důvodu nutného doprovodu některých pacientů po vodoléčebném sále,“ uvedla mluvčí.

Provoz oddělení rehabilitace se po dobu rekonstrukce přesune do takzvané Nemocvičny ve Smetanově ulici. Celý provoz ambulantní části oddělení rehabilitace se následně v nemocnici uzavře, takže samotná rekonstrukce by podle mluvčí pro návštěvníky nemocnice neměla znamenat žádné nebo jen minimální omezení.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?