Nemocnice v Břeclavi plánuje rozšíření až o 150 nových lůžek

11. 8. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
V nemocnici v Břeclavi by mohlo přibýt až 150 lůžek, především pro dlouhodobou ošetřovatelskou péči, kapacita nemocnice by stoupla zhruba na 570 lůžek. Nemocnice k tomu využije současných prostor, řekl ředitel zařízení Jiří Jurník. Přibýt by podle něj měly i desítky pracovních míst.


Podle ředitele by zařízení mělo poskytovat nejen zdravotní, ale i ošetřovatelské a sociální služby. Nemocnice byla původně postavena na celkovou kapacitu 580 lůžek, v současnosti jich má 419. „Jsou zde však prostory, které nejsou využívány k poskytování lůžkové péče a některé nejsou využívány vůbec. A domníváme se, že by zde skutečně mohlo přibýt 120 až 150 lůžek,“ uvedl ředitel. Podle něj by šlo o 30 rehabilitačních, 60 sociálních a dalších 60 ošetřovatelských lůžek nebo lůžek pro dlouhodobě nemocné.

Částka, kterou by si tato změna vyžádala, ještě podle ředitele není známá. Bude ale podle něj třeba změnit skladbu kvalifikovaného personálu pro poskytování sociálních služeb. A vzniknout by měly desítky nových pracovních míst.

Nemocnici v Břeclavi provozuje Jihomoravský kraj, stejně jako nemocnice ve Znojmě, Ivančicích, Letovicích, Vyškově, Tišnově, Hodoníně a Kyjově.

Břeclavská nemocnice poskytuje péči pro spádovou oblast až 130.000 obyvatel. Zdravotnickou část představuje 23 medicínských odborností, z toho je 12 lůžkových oddělení, na kterých je ročně v průměru 20.500 hospitalizovaných pacientů. Pracuje v ní zhruba 700 zdravotnických pracovníků a hospodářsko-technické a administrativní činnosti zajišťuje další stovka zaměstnanců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?