Nemocnice v Brně čerpají dotace EU, jinak bude chudý rok

9. 1. 2012 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Brněnské nemocnice by letos nebýt rozjetých dotačních programů Evropské unie čekal chudý rok. Díky dotacím však nakoupí techniku za desítky milionů korun. Například svatoanenská nemocnice pořídí přístroje pro rehabilitace a mycí a dezinfekční zařízení, které má snížit riziko nemocničních nákaz.


Staveb bude výrazně méně. Kvůli úsporným opatřením žádné investice plánovány nejsou, řekl ČTK náměstek ředitele Vojenské nemocnice Viktor Hanáček.

Fakultní nemocnice Brno chtěla stavět novou porodnici a nahradit jím starý objekt na Obilním trhu. Letos však nebudou peníze ani na projektování, řekl ČTK ředitel Roman Kraus.

Patrně nejvýraznější investice letos čekají Masarykův onkologický ústav. Má na ně 180 milionů korun, byť část peněz podle mluvčí Zuzany Joukalové zaplatí jako splátky za dříve pořízené přístroje a zázemí. Letos chce nemocnice získat novou vyšetřovací techniku, jedna nová vyšetřovna přijde na 38 milionů korun, další na 32 milionů korun.

Fakultní nemocnice u svaté Anny plánuje nakoupit vybavení, které zlepší péči o lidi po cévní mozkové příhodě i pacienty se srdečním infarktem. Další nákupy se budou týkat vznikajícího Mezinárodního centra klinického výzkumu (ICRC). Do aktuálně stavěného pavilonu nemocnice pořídí laboratorní a výzkumné přístroje a lékařské technologie pro kardiologii a neurologii, uvedla mluvčí nemocnice Šárka Urbánková.

Ve Fakultní nemocnici Brno získají nové přístroje díky dotacím EU. Tři největší nákupy se podle mluvčí Anny Mrázové budou týkat vybavení komplexního kardiologického centra, rehabilitačního centra a centra informatiky. Objem nákupů dosáhne desítek milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?