Nemocnice v Č. Budějovicích evidovala loni přes 2500 porodů

2. 1. 2017 8:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Českobudějovická nemocnice poprvé od roku 1980 překonala loni hranici 2500 porodů.


Největší zdravotnické zařízení v Jihočeském kraji využívá od loňského října pro porodnici a neonatologické oddělení nové prostory. Vybudování objektu přišlo na přibližně 200 milionů korun. „V budově jsou tři ambulance porodnice, lůžková část neonatologie, lůžková stanice rizikového těhotenství a porodnice a neonatologické pracoviště zajištující bezprostřední poporodní péči o novorozence,“ uvedl předseda představenstva českobudějovické nemocnice Břetislav Shon.

Ženy mohou při porodu využívat různé pomůcky. Jde například o relaxační míče, porodnickou stoličku, masážní segment na posteli či relaxační masážní vanu. „Máme k dispozici zcela přizpůsobitelná porodní lůžka nebo porodní stoličky, na nich si může rodička polohu sama zvolit. Hodně neobvyklé polohy umožňujeme pouze na základě podpisu rodičky o převzetí odpovědnosti za dítě,“ řekl primář gynekologicko - porodnického oddělení Petr Sák.

Českobudějovická nemocnice patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro jihočeský region. Loni byla podle průzkumu organizace HealthCare nejlepší nemocnicí v Česku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?