Nemocnice v Č. Budějovicích zahájila rekonstrukci za 100 mil. Kč

31. 5. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Více než 100 milionů korun si vyžádá právě zahájená rekonstrukce pavilonu gynekologie českobudějovické nemocnice. Jde o součást několikaletého projektu, který by měl změnit areál nemocnice na propojený monoblok.


Po jeho dokončení přestane zdravotnické zařízení využívat dolní část areálu, což byla v minulosti vojenská nemocnice. Úprava pavilonu gynekologie potrvá deset měsíců. Novinářům to dnes řekli zástupci vedení nemocnice a Jihočeského kraje.

„Po dokončení zde bude urologické a gynekologické oddělení. V suterénu bude zázemí obou zmiňovaných oddělení, v přízemí pak ambulance a sál pro jednodenní chirurgii. V dalších patrech pak budou lůžkové části,“ řekl vedoucí oddělení stavebních investic nemocnice František Bostl.

Propojování jednotlivých pavilonů začalo před čtyřmi lety a zhruba stejnou dobu ještě potrvá. Celkové náklady na komplexní úpravu areálu přesáhnou miliardu korun. „V dolním areálu stále ještě působí oddělení ortopedie, oční, ORL a stomatochirurgie. Jakmile se přesunou do horního areálu, zjednoduší to chod celé nemocnice,“ řekl Bostl.

Oba areály od sebe dělí několik stovek metrů. To způsobuje komplikace především pacientům, kteří v určitých případech musí při stanovování diagnózy navštívit oba komplexy.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro jihočeský region. Loni byla vyhlášena nejlepší nemocnicí v Česku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?