Nemocnice v Č. Krumlově chystá přestavbu oddělení následné péče

18. 9. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Českokrumlovská nemocnice připravuje rekonstrukci oddělení následné péče. Nyní se nachází ve třech objektech a po úpravě by mělo sídlit jen v jedné budově. Odhadované náklady na projekt se pohybují od 30 do 36 milionů korun.


Výběrové řízení na zhotovitele však může cenu ještě snížit, řekl ČTK ředitel nemocnice Jaroslav Šíma.

Uvedl, že zatím není jasné, kdy přesně práce na úpravě oddělení začnou. „S kolegy z představenstva nemocnice jsme se o termínu úplně nebavili. Záleží na tom, jestli se rozhodneme jít cestou vlastních investic a nebo se budeme snažit najít nějaký dotační titul,“ řekl Šíma. Dodal, že v ideálním případě by rekonstrukce mohla začít v příštím roce.

Oddělení následné péče má kapacitu 100 lůžek. Nyní zasahuje i do pavilonu chirurgie a interny, což by rekonstrukce změnila. Po ní by oddělení zůstalo v jedné samostatné budově. „Na rekonstrukci tohoto současného panelákového objektu už máme zpracovaný projekt a veškerou dokumentaci až do stavebního povolení,“ řekl Šíma.

Nemocnice také zvažuje, zda stavební úpravy provede za plného provozu, nebo zda oddělení následné péče během přestavby někam přemístí. Nabízí se varianta, že by po dobu rekonstrukce mohli pacienti pobývat v současném objektu gynekologie a porodnictví.

„Plánujeme výstavbu nového dětského a gynekologicko-porodnického oddělení. Pokud by se nám oba projekty podařilo časově sladit, mohli bychom si pomoci tímto způsobem. To znamená nejprve přesunout do nových prostor dětské oddělení a místo něj provizorně na čas přemístit oddělení následné péče,“ uvedl ředitel. Podle něj se ale náklady na výstavbu nové porodnice budou pohybovat kolem 100 milionů korun a nemocnice chce s tímto projektem počkat na vhodný dotační titul a zažádat si o grant.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?