Nemocnice v Chebu zakázala návštěvy některých oddělení

11. 1. 2013 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce
Vzhledem k nárůstu počtu respiračních onemocnění a výskytu takzvané prasečí chřipky jsou od čtvrtka zakázány návštěvy některých oddělení chebské nemocnice. Konkrétně se to týká jednotek intenzivní péče interního a chirurgického oddělení a anesteziologicko-resuscitační části.


O případném uzavření dalších pracovišť rozhodnou lékaři v následujících dnech. ČTK o tom informovala Barbora Silná, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice. Nemocnice v Karlových Varech zatím k omezení nepřistoupila, rozhodne podle vývoje situace.

„Důvodem je vzrůstající počet případů pacientů s potvrzeným virem H1N1, tedy takzvané prasečí chřipky v Nemocnici v Chebu,“ uvedla Silná.

V současné době tam na oddělení ARO leží dva muži ve věku 38 a 59 let, kteří jsou v bezprostředním ohrožení života. Třetí pacient přijatý už před koncem roku s prasečí chřipkou je stabilizován a nemá žádné příznaky respiračního onemocnění, řekl ředitel Nemocnice v Chebu Pavel Kopecký. Vedení nemocnice zákaz návštěv vyhlásilo dnes po 13:00.

Nemocnice v Karlových Varech zatím k podobnému omezení nepřistoupila, rozhodne v příštích dnech podle vývoje situace. „Nyní zde leží jeden pacient s diagnostikovaným virem H1N1 na dětském oddělení a dnes byla nákaza potvrzena u 54letého muže, který leží v kritickém stavu na oddělení anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny,“ uvedl náměstek karlovarské nemocnice Robert Janda.

Podle Silné lékaři v obou nemocnicích průběžně čekají na výsledky krevních testů u pacientů s podezřením na prasečí chřipku. Výsledky jsou dodávány postupně, a proto se může počet pacientů behěm dne ještě zvýšit.

Karlovarský kraj už má letos první případ úmrtí na takzvanou prasečí chřipku. Pacient, u něhož byl potvrzen virus H1N1, zemřel v uplynulých dnech v nemocnici v Sokolově.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?