Nemocnice v Karlovarském kraji dostanou nové postele a vybavení

4. 1. 2013 7:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Karlovarském kraji dostaly od kraje nová lůžka a přístrojové vybavení. Nemocnice v Karlových Varech, Sokolově a Chebu budou mít letos nové vybavení za téměř 70 milionů korun, informoval o tom hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).


Po dvou a půl roce se tak uzavřel komplikovaný nákup nemocničního vybavení, který byl několikrát zrušen kvůli pochybením. První části zařízení už do nemocnic dorazily. Vybavení dostane i sokolovská nemocnice, i když je v pronájmu společnosti Nemos.

Moderní lůžkové komplety a přístroje předběžně financoval Karlovarský kraj, kterému se podařilo získat dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad. Ten je ale pozastaven a kraj tak musí na proplacení prostředků čekat.

„Nemocnice v Karlových Varech dostane lůžkové komplety a přístroje za 22 milionů korun, do nemocnice v Sokolově putuje vybavení za 22,8 milionu korun a nemocnice v Chebu nabídne pacientům postele a přístroje za 22,4 milionu korun. Lidé se tak mohou těšit na zvýšení úrovně zdravotní péče,“ uvedl hejtman.

Požadavky na typ lůžek a přístrojů stanovili sami lékaři jednotlivých nemocnic, vybavení odpovídá jejich výběru. „Jedná se například o porodní nebo seniorská lůžka, komplety pro jednotky intenzivní péče, operační stoly, z přístrojového vybavení to jsou anesteziologické monitory nebo inkubátory,“ upřesnil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Miloslav Čermák.

V investicích do zdravotnictví chce letos pokračovat i nové vedení kraje. Připravuje se přestavba iktové jednotky sokolovské nemocnice, další část rekonstrukce nemocnice v Chebu a dovybavení karlovarského pavilonu akutní medicíny.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?