Nemocnice v Mělníku má nového provozovatele

3. 12. 2013 6:41
přidejte názor
Autor: Redakce
Mělnická nemocnice má od včerejška nového provozovatele. Završil se tak proces prodeje nemocnice, informovala ČTK v tiskové zprávě Dagmar Dvořáková z firmy Vamed Mediterra, která nemocnici koupila do Kooperativy. Změna majitele se podle Vamedu nedotkne provozu nemocnice, ani jejího personálního obsazení. Společnost Vamed Mediterra už provozuje několik zdravotnických zařízení, například nedalekou nemocnici v Neratovicích.


Transakci nedávno schválil antimonopolní úřad. „Společnost Mediterra úspěšně dokončila převzetí nemocnice v Mělníku, a stala se tak jejím novým provozovatelem,“ uvedla firma Vamed. „V letošním roce se jedná již o třetí akvizici naší společnosti. Vedle nemocnice v Mělníku převzala naše společnost i Nemocnici sv. Zdislavy v Mostištích a pražské Centrum léčby pohybového aparátu,“ doplnila Dvořáková.

Soukromou mělnickou nemocnici dosud provozovala společnost Mělnická zdravotní, jejímž jediným akcionářem byla Kooperativa pojišťovna. Nemocnice byla v roce 2007 zprivatizována, kraj ji tehdy prodal za zhruba 80 milionů korun.

Ročně nemocnice ošetří přes 12.000 pacientů. Investice Kooperativy se pohybovaly kolem 132 milionů korun, z vlastních zdrojů investovala společnost Mělnická zdravotní dalších 25 milionů korun. Nemocnice v Mělníku slouží pro spádovou oblast se 100.000 obyvateli. Dobré renomé si vydobyla v poslední době zejména díky porodní péči, když začala nabízet mimo jiné alternativní porody.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?