Nemocnice v Ostrově zřejmě uzavře porodnici

6. 3. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Gynekologicko-porodnické oddělení v nemocnici v Ostrově na Karlovarsku pravděpodobně letos v létě ukončí provoz. Důvodem je mimo jiné nízký počet porodů a nedostatek personálu. Novinářům to řekl krajský radní Jan Bureš (ODS).


Majitelem nemocnice v Ostrově je Nemos Group investiční skupiny Penta, která nemocnici současně i provozuje. „Máme neoficiální informaci, že bylo zaměstnancům oznámeno, že by k 30. červnu, pokud se nezmění podmínky, měl být ukončen provoz porodnice v ostrovské nemocnici. My bychom rádi, aby v Ostrově akutní péče byla zachována. Určitě se sejdeme se společností, která vlastní ostrovskou nemocnici, a budeme hledat cesty, jak v této soukromé nemocnici akutní péči zachovat,“ řekl Bureš.

Zatímco v roce 2016 zaznamenala ostrovská porodnice víc než 500 porodů, v roce 2017 už to bylo jen 413. V loňském roce bylo v nemocnici uzavřeno dětské oddělení, což znamená, že nemocnice nenabízí pro narozené děti návaznou intenzivní péči. Nedostatek personálu by navíc mohl v budoucnu vést ke snížení úrovně péče na gynekologicko-porodnickém oddělení. Podle Bureše bude vedení kraje jednat s vlastníky nemocnice především o zachování základních oborů, zejména chirurgické ambulance a interny.

Nemocnice Ostrov byla založena v roce 1961, posledních 20 let je soukromým nestátním zdravotnickým zařízením. Má kapacitu 300 lůžek s a téměř 500 zaměstnanců.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?