Nemocnice v Prostějově plánuje investovat 32 mil. Kč do LDN

11. 3. 2013 7:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Prostějově, kterou má v dlouhodobém pronájmu společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka, hodlá investovat 32 milionů korun do modernizace léčebny dlouhodobě nemocných a péče o starší pacienty. Většinu peněz chce prostějovská nemocnice získat z fondu švýcarsko-české spolupráce a bezmála pět milionů korun na projekt vyčlenil Olomoucký kraj. Novinářům to řekl hejtmanův náměstek Michael Fischer (ČSSD).


Pětimilionovou dotaci pro prostějovskou nemocnici tento týden předběžně schválila krajská rada. Peníze, které kraj získá z nájemného za prostějovskou nemocnici, budou podle Fischera uvolněny v případě, že tento projekt získá dotaci z fondu švýcarsko-české spolupráce.

Plánovaná investice zahrnuje rekonstrukci dvou pater léčebny pro dlouhodobě nemocné, díky níž vznikne nová multifunkční místnost pro denní aktivity seniorů. Nově budou uspořádány vyšetřovny a zázemí pro personál. Mají vzniknout také prostory pro nové vyšetřovací a léčebné metody. Součástí projektu je i školení zdravotnických pracovníků. Krajské nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku má od roku 2007 v pronájmu společnost Středomoravská nemocniční, která je součástí holdingu Agel.

Investice do rekonstrukce a modernizace léčeben dlouhodobě nemocných v Olomouckém kraji podle Fischera připravuje také jesenická nemocnice a zdravotnická zařízení v Pasece a Moravském Berouně. Celková hodnota těchto tří projektů činí zhruba 160 milionů korun, přičemž většinu nákladů má také pokrýt dotace z fondu švýcarsko-české spolupráce.

Část získaných peněz bude použita na školení personálu trojice léčeben dlouhodobě nemocných. „Považuji to za zásadní věc. Pevně věřím tomu, že dokážeme nejen zlepšit prostředí léčeben, ale také služby a vztahy ke klientům,“ podotkl Fischer.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?