Nemocnice Valašské Meziříčí slaví 50 let, bude investovat 12 mil.

8. 9. 2015 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Valašské Meziříčí na Vsetínsku letos investuje do přístrojů a zkvalitnění péče 12 milionů korun. Největší investicí je monitorovací systém firmy Philips, sdělil ČTK předseda představenstva Martin Hrabovský.


Nemocnice, která je členem skupiny AGEL, začala v létě také rekonstruovat stravovací provoz, investice si vyžádá 33 milionů korun. Nemocnice si letos připomíná 50 let od svého založení.

„Skupina AGEL převzala silně zadluženou Nemocnici Valašské Meziříčí v roce 2004. Od té doby skupina investovala do nákupu nových přístrojů a modernizace nemocnice více než 70 milionů korun. Nemocnice například koupila nový CT přístroj za deset milionů korun či pojízdný rentgenový přístroj na operační sál za více než dva miliony korun,“ uvedla mluvčí nemocnice Radka Miloševská. Majitelem nemocničních budov je valašskomeziříčská radnice, AGEL je má od města pronajaté.

Nemocnice u příležitosti 50 let od založení vydala almanach o své historii i současnosti. Kniha obsahuje více než 100 dobových fotografií. Připomíná lékaře a další zdravotnické pracovníky i zaměstnance nemocnice.

O výstavbě nemocnice ve Valašském Meziříčí se začalo mluvit již v roce 1918. „Původně bylo navrhováno, aby nemocnice vznikla z budovy Zemského ústavu pro neslyšící. Definitivně bylo o výstavbě zcela nové nemocnice rozhodnuto v roce 1955, kdy byl ministerstvem zdravotnictví v Praze schválen investiční projekt na výstavbu nemocnice. O deset let později byl již v nemocnici zahájen provoz,“ uvedla mluvčí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?