Nemocnice ve Frýdku-Místku otevřela oddělení následné péče

2. 10. 2015 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice ve Frýdku-Místku otevřela oddělení dlouhodobé následné péče, které bude mít celkovou kapacitu 60 lůžek. Zatím byla otevřena první stanice s 30 lůžky, další místa budou k dispozici na začátku příštího roku, řekla ČTK mluvčí nemocnice Jolana Filipová.


„Oddělení je určeno pro klienty, jejichž zdravotní stav již nevyžaduje péči na akutním lůžku, ale současně ze zdravotního hlediska nejsou schopni propuštění domů či na sociální lůžko s následnou ambulantní péčí. Z medicínského hlediska se často jedná o seniory, u nichž je nutná delší doba rehabilitace a rekonvalescence, zároveň je potřeba sesterské péče k zajištění správného podávání léků, adekvátního stavu výživy,“ řekl primář oddělení dlouhodobé následné péče Michal Bílský.

Nové oddělení sídlí v rekonstruovaných prostorách budovy V. Zatím je v provozu 12 pokojů s 30 lůžky. Podle mluvčí nemocnice je jeho výhodou právě umístění v areálu nemocnice, především kvůli dostupnému lékařskému zázemí. „V případě zhoršení zdravotního stavu klienta je akutní lékařská péče poskytována nepřetržitě. Odpadne nutnost převozu sanitním vozem do jiného zdravotnického zařízení nebo ke specialistům, k dispozici je také zázemí laboratoří a rentgenu. Pro příbuzné klientů to současně znamená, že nemusí složitě dojíždět na návštěvu do vzdálenějších zařízení a zůstanou tak zachovány sociální vazby na rodinu,“ uvedla Filipová.

Podle vrchní sestry Dagmar Luknárové bude oddělení klientům poskytovat například i rehabilitaci pod vedením fyzioterapeuta a jednou týdně skupinovou ergoterapii.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?