Nemocnice ve Frýdku-Místku se snaží zpříjemnit seniorům léčení

19. 6. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Usnadnit a zpříjemnit seniorům léčení se snaží nemocnice ve Frýdku-Místku. Připravila proto projekt Barevné stáří, jehož součástí byla nejen úprava prostor oddělení následné péče, ale pro starší pacienty chystá ve spolupráci s dalšími organizacemi také kulturní program, řekla ČTK mluvčí nemocnice Inéz Bortoliová...


Oddělení následné péče, na němž jsou především pacienti nad 65 let, je ve starších budovách nemocnice. Protože se zdravotnickému zařízení nepodařilo získat peníze na nákup nového vybavení, rozhodla se oslovit sponzory, kteří by na úpravy mohli přispět různými dary.

„Zároveň jsme také všem nabízeli reklamu v prostorách nemocnice, a to se podnikatelům líbilo,“ uvedla Bortoliová. Nemocnice navíc začala spolupracovat se žáky Deváté základní školy, kteří do prostor oddělení vyrobili dekorace. Oddělení nemocnice je nyní vymalováno pastelovými barvami a doplněno řadou drobností, jakými jsou například kapsáře na denní tisk, polštářky, květináče či obrázky.

„Jelikož právě na oddělení následné péče je hospitalizace mnohem delší než na jiných odděleních, je třeba přizpůsobit prostory pokojů, chodeb, ale i společenské místnosti co nejvíce domácímu prostředí,“ míní ředitel nemocnice Petr Kacíř.

Už v červenci chce nemocnice zahájit další pokračování projektu. Pacienti se tak mohou těšit například na živou hudbu, přednes poezie i prózy nebo zpěv.

„Chceme také pacientům předčítat z jejich oblíbených knih nebo zpívat písničky, které jako děti poslouchali u táboráku. Knihovna nám zdarma zapůjčí CD s nahrávkami oblíbených vypravěčů, herců a zpěváků a ty budeme pacientům pouštět přímo na pokojích,“ doplnila mluvčí.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?