Nemocnice ve Strakonicích je bez počítačového tomografu

11. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Nepochybuji o naléhavosti případu, kdy však bude tomograf opět v provozu, nedokážu říct," doplnil ředitel Hanáček. Oprava lampy tomografu vyjde zhruba na milión dvě stě tisíc korun. Zakoupení zcela nového přístroje zhruba na patnáct miliónů. "Snažíme se zjistit, zda by bylo možno situaci vyřešit komplexně. Pravdou totiž je, že přístrojové vybavení naší nemocnice je pozadu...


Vedení Okresní nemocnice zvažuje možnost nákupu nového přístroje. Ten však bude muset povolit ministerstvo.

Strakonice - Ředitel nemocnice MUDr. Vladimír Hanáček se včera sešel se zdravotním radou Vilémem Ledererem, aby jednali o opravě rozbité lampy CT (computer tomograf). „Rozdělili jsme si úkoly, kdo se na koho obrátí a jednali jsme o finančních možnostech,“ přiblížil ředitel MUDr. Vladimír Hanáček.

Pacienti, kteří potřebují speciální vyšetření na tomografu, musí být kvůli poruše přístroje převáženi do sousední českobudějovické, písecké a prachatické nemocnice.

„Nepochybuji o naléhavosti případu, kdy však bude tomograf opět v provozu, nedokážu říct,“ doplnil ředitel Hanáček. Oprava lampy tomografu vyjde zhruba na milión dvě stě tisíc korun. Zakoupení zcela nového přístroje zhruba na patnáct miliónů. „Snažíme se zjistit, zda by bylo možno situaci vyřešit komplexně. Pravdou totiž je, že přístrojové vybavení naší nemocnice je pozadu a tomograf má životnost již za sebou,“ uzavřel ředitel Vladimír Hanáček, čímž potvrdil, že vedení nemocnice uvažuje i o možnosti nákupu nového tomografu. To však musí nejprve povolit ministerstvo zdravotnictví, protože přístroj CT patří do prostředků vybraných nemocnic.

Listy Strakonicka, 11.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?