Nemocnice ve Zlínském kraji vykázaly v květnu zisk 30 mil.Kč

25. 6. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Čtyři nemocnice zřizované Zlínským krajem hospodařily na konci května se ziskem přes 30 milionů korun. Nemocnice plní svůj obchodní plán, všechny jsou v kladných číslech, řekl ČTK hejtmanův náměstek Lubomír Nečas (SPO). Hospodařením nemocnic se zabývali krajští zastupitelé.


Zlínská nemocnice hospodařila na konci května se ziskem pět milionů korun. „Uherskohradišťská nemocnice je v plusu 10,5 milionu korun, Kroměřížská nemocnice v plusu téměř devět milionů, Vsetínská nemocnice v plusu 6,5 milionu korun,“ uvedl Nečas. Loni byly ve stejném období nemocnice celkově v plusu 8,5 milionu korun, bylo to však dáno výsledky Uherskohradišťské nemocnice, která měla zisk 12 milionů korun, ostatní nemocnice vykazovaly ztrátu několika milionů korun.

„Hospodaření nemocnic se vyvíjí dobře, v tuto chvíli nějaké problémy nevnímáme,“ podotkl Nečas. Hospodaření se podle něj podařilo stabilizovat zejména díky lepší úhradové vyhlášce již loni, kdy nemocnice hospodařily se ziskem, předloni přitom skončily v rekordní ztrátě 270 milionů korun.

„Loni byla vyhláška proti předcházejícímu roku výrazně lepší, letos je téměř stejná. Pokud tedy nedojde k extrémům co se týče nákladovosti pacientů nebo pokud by některé pojišťovny neplatily, tak si myslím, že i letos bude hospodaření nemocnic v kraji v kladných číslech. Jsou to samozřejmě průběžné výsledky, u financování nemocnic se musí počítat s tím, že ke korekcím dochází v druhé polovině roku. Takže vývoj je dobrý, ale neznamená to, že na konci roku by nemocnice byly výrazně v nějakém jiném plusu než v loňském roce,“ řekl Nečas.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?