Nemocnice získá do konce roku nové laboratoře za 29 mil. Kč

10. 2. 2016 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Městská nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku získá do konce roku nové laboratoře téměř za 29 milionů korun bez DPH. Podle mluvčí hradeckého hejtmanství Martiny Götzové podpořila vybudování nových laboratoří darem královédvorská textilka Juta.


Přístavbu by měla vybudovat akciová společnost Unistav Construction, která má po převzetí staveniště na dokončení stavby deset měsíců. „Původně jsme měli na výstavbu vyčleněno 35,5 milionu korun, včetně poměrného desetimilionového daru od společnosti Juta. Díky soutěži se nám podařilo celkovou cenu díla snížit, a to na 28,6 milionu korun. Procentuálně se o to sníží i dar a tyto peníze Jutě vrátíme,“ uvedl krajský radní pro investice Josef Dvořák.

V nové přístavbě vznikne prostor pro laboratoře klinické biochemie a hematologie, které jsou dnes umístěny v nevyhovující budově v areálu nemocnice. V budově, která má být částečně zapuštěná do svahu, bude také technické zázemí i prostor pro personál. „Městská nemocnice je sice nejmenším samostatným subjektem z našich krajských nemocnic, ale tato investice je jasným signálem, že její chod utlumovat nehodláme,“ uvedla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková.

Kraj do dvorské nemocnice, která je několik let součástí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, investoval již v minulosti. Například v létě 2012 začala fungovat opravená jednotka intenzivní péče. Kraj za opravy zaplatil 2,5 milionu korun. Generální ředitel textilky Jiří Hlavatý již loni na podzim novinářům řekl, že textilka je připravená v dalších letech podpořit také připravovanou modernizaci operačních sálů dvorské nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?