Nemocnice Zlínského kraje hospodařily v srpnu se ziskem 132 mil.

16. 10. 2018 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice zřizované Zlínským krajem hospodařily na konci letošního srpna se ziskem 132 milionů korun. Je to téměř o 78 milionů korun více než ve stejném období loňského roku. Zisk by měl nadále růst, na konci roku by mohl přesáhnout hranici 200 milionů korun, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Za celý loňský rok nemocnice hospodařily se ziskem téměř 122 milionů korun.


„Všem našim nemocnicím se daří nejen dosahovat kladného výsledku hospodaření, ale postupně také svůj zisk navyšovat. Za prvních osm měsíců letošního roku hospodařila Krajská nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně se ziskem 39,168 milionu korun, Kroměřížská nemocnice vykázala zisk 14,612 milionu, Uherskohradišťská nemocnice 61,790 milionu a Vsetínská nemocnice 17,014 milionu,“ uvedl Čunek.

Hospodaření krajských nemocnic se postupně zlepšuje, kromě Uherskohradišťské nemocnice byly ostatní nemocnice dříve často ve ztrátě, největší ekonomické problémy měla zlínská nemocnice. Krajská rada loni v únoru odvolala předsedu představenstva KNTB Pavla Calábka, jedním z důvodů bylo právě špatné hospodaření nemocnice. Krajské nemocnice nyní vede společné představenstvo.

Zisk bude podle hejtmana použit na ztráty nemocnic z minulých let. Ztráta zlínské nemocnice je ke konci srpna 199 milionů korun, u Vsetínské a Kroměřížské nemocnice shodně 84 milionů korun. Uherskohradišťská nemocnice byla ke stejnému datu v plusu 170 milionů korun. Zisk tak nemocnici zůstane, investuje nyní do stavby budov.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?