Nemocnici povede Srovnal, Pustelník se ale časem vrátí

5. 5. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Řízení ostravské fakultní nemocnice se ujal bývalý náměstek pro léčebnou péči Josef Srovnal. V plném rozsahu práv a povinností nahradil ve funkci Karla Pustelníka, který byl před pár dny jmenován ekonomickým náměstkem nového ministra zdravotnictví...


Ostrava - Jozefa Kubinyiho. „Jmenovací dekret jsem dostal minulý pátek na mimořádné schůzi primářů a vrchních sester naší nemocnice,“ řekl Srovnal s tím, že bude pokračovat v již pevně dané koncepci. “ Budu pokračovat v plnění již stanovených krátkodobých, střednědobých i dlouhodobých cílů a strategií,“ dodal Srovnal.

Devětačtyřicetiletý Pustelník stál v čele největšího zdravotnického zařízení v kraji čtyři a půl roku. Do ředitelského křesla usedl poté, co opustil místo ředitele pobočky Hutnické zaměstnanecké pojišťovny v Ostravě-Vítkovicích. Nyní nahradil na ministerstvu zdravotnictví bývalého náměstka pro ekonomiku Karla Doležala. Ten na ministerstvu nadále zůstal jako ekonomický poradce.

Ministr zdravotnictví uvedl, že ministerstvo výběrové řízení na nového ředitele nevypíše. „Jsem totiž skálopevně přesvědčen, že naše funkce na ministerstvu za dva roky skončí a Pustelník se na místo ředitele nemocnice vrátí,“ podotkl osmačtyřicetiletý ministr, který zná osobně i Srovnala, a proto věří, že nemocnici povede dobře. „Každopádně však budu na chod tohoto zařízení po ty dva roky osobně dohlížet,“ doplnil Kubinyi.

Moravskoslezský deník, 4.5.2004

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?