Nemocnici v Tišnově čeká oprava, lékaři budou na jednom místě

6. 9. 2013 7:59
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnici v Tišnově čeká oprava, po které najdou pacienti všechny lékaře na jednom místě. Nyní jsou některé služby v jiné části města, což je pro pacienty nepohodlné, řekl novinářům jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). V areálu nemocnice bude také postaven nový lůžkový pavilon s kapacitou 100 lůžek. Kraj nyní nemocnici poskytne dva miliony korun na vypracování dokumentace k projektu, dotaci včera schválili radní.


„Nyní dáváme zelenou přípravným pracím. Tišnovská nemocnice si zaslouží nový pavilon s lůžky místo stávajícího křídla, které je v dezolátním stavu,“ uvedl hejtman. Nemocnice je v budově bývalého sanatoria a vodoléčebného ústavu postaveného v roce 1900, křídlo se současným lůžkovým oddělením přibylo během druhé světové války. Na nemocnici bylo sanatorium přeměněno v roce 1957.

Kromě čtyřpatrového lůžkového pavilonu má podle plánů krajského úřadu vzniknout v areálu nemocnice klinika. Do ní se přestěhují lékaři, kteří dosud pracují v jiné části města. „Chceme, aby do budoucna bylo všechno na jednom místě,“ podotkl Hašek. Krajští radní také schválili dotaci pro nemocnici v Hodoníně, kde je potřeba stavebně upravit chirurgii.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?