Neurologie od svaté Anny se v únoru přestěhuje. Do ICRC

17. 1. 2013 7:31
přidejte názor
Autor: Redakce
Lidé s neurologickými onemocněními, kteří docházeli na kliniku brněnské Fakultní nemocnice u svaté Anny, se musejí připravit na změnu. Příští měsíc totiž začne její přesun. „Kliniku postupně přestěhujeme do nové budovy Mezinárodního centra klinického výzkumu ICRC v areálu nemocnice,“ informovala mluvčí zdravotnického zařízení Šárka Urbánková.


Provoz s pacienty klinika znovu zahájí v jarních měsících. V době přesunu nemocné dočasně přijmou ostatní zdravotnická zařízení ve městě. Budova, ze které se neurologie přestěhuje, se zatím bourat nebude. „Pravděpodobně tam přestěhujeme administrativu, zatím ale není nic jisté,“ dodala Urbánková.
Od konce loňského listopadu do minulého týdne se do ICRC stěhovala také kardioangiologická klinika.

„Ta už obnovila v plném rozsahu provoz a přijímá pacienty s urgentními stavy, zejména s akutním infarktem myokardu, život ohrožujícími poruchami srdečního rytmu nebo plicní embolií. Nabízí i péči o pacienty po transplantacích,“ sdělila před týdnem Urbánková. Další klinika už se do budovy nepřesune.
Příští měsíc také začne výstavba druhé budovy mezinárodního centra. „V ní budou operační sály, centrální sterilizace, anesteziologicko-resuscitační oddělení nebo jednotka intenzivní péče. Na střeše budovy vznikne heliport,“ popsala plány mluvčí.

První budovu centra, jejíž stavba začala v červnu 2010, slavnostně otevřeli v polovině loňského října zástupci kraje, ministerstva školství a ministerstva zdravotnictví. Má sedm nadzemních a tři podzemní podlaží. Centrum bude sloužit k výzkumu a léčbě kardiovaskulárních a neurologických onemocnění.
Spolupracuje na tom s americkou Mayo Clinic. Náklady na vznik centra se blíží pěti miliardám korun. Přes dvě miliardy korun získala nemocnice z Evropské unie.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?