Nezapomenutelný večer již podruhé

4. 1. 2016 10:23
přidejte názor
Autor: Redakce

Nezapomenutelný večer bylo předsevzetí, ale také název druhého benefičního koncertu ve prospěch České alzheimerovské společnosti, který se uskutečnil 14. prosince 2015 v pražském Studiu 1 Českého rozhlasu.




I tentokrát se váženým uměleckým garantem večera stal Michal Horáček, který koncertem diváky i posluchače také provedl. Mediální partner koncertu Český rozhlas Radiožurnál nabídl část koncertu živě na svých vysílacích vlnách. Michal Horáček přizval ke spolupráci své přátele a uznávané umělce: světoznámou houslistku Gabrielu Demeterovou, zpěvačku se sametovým hlasem Lenku Novou, osobitého Františka Segrada, bravurního Ondřeje Rumla, písničkáře Daniela Tilleho a skladatele a klavíristu Kryštofa Marka. Interprety doprovodil orchestr sólistů. Stejně jako loni všichni umělci vystoupili bez nároku na honorář.
Cílem benefičního koncertu na podporu lidí s demencí a těch, kteří o ně pečují, bylo získat prostředky, jež umožní poskytnout hloubkové konzultace lidem s demencí a jejich rodinám, do kterých tato nemoc zasahuje. Zároveň upozornil na problematiku, jíž se bohužel stále mnoho pozornosti nevěnuje. První Nezapomenutelný večer proběhl v říjnu loňského roku a díky jeho čistému výtěžku 54 870 Kč nalezlo pomoc více než 100 lidí.
Českou alzheimerovskou společnost můžete podpořit dárcovskou SMS ve tvaru DMS mezera PROTIDEMENCI na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč. Více na: www.darcovskasms.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců. Technicky zajišťuje ATS Praha. Je možné zasílat také pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku, stačí odeslat SMS ve formě DMS ROK PROTIDEMENCI opět na číslo 87 777.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?