Norské peníze pro dětskou kliniku

17. 10. 2006 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Radní Ústeckého kraje zvedli ruku na souhlas s uvedením do života velezajímavého projektu Centrum neurointenzivní péče pro děti se specifickými problémy v ústecké Masarykově nemocnici. Právu to ve čtvrtek potvrdil náměstek hejtmana kraje Petr Fiala (ODS)...


„Velmi vysoko hodnotím, že naše největší příspěvková organizace, kterou ústecká nemocnice bezpochyby je, dokázala tak kvalitně zpracovat projekt, který přijal Evropský hospodářský prostor (EHP) Norsko,“ konstatoval potěšeně Fiala.

Pro ústeckou Masarykovu nemocnici tak významný projekt zajišťuje zřízení lůžek neurointenzivní péče s adekvátní následnou komplexní péčí pro celé věkové spektrum pacientů s ohledem na kapacity současného dětského traumatologického a perinatologického centra. Termín vzniku centra zahrnuje roky 2007 až 2008. Jedná se o výrazné zlepšení péče o děti se závažným typem epilepsie, s neurotraumaty či o děti po neurochirurgických výkonech.

„Půjde o nákup lůžek, přístrojů a proškolení personálu. Celkový rozpočet projektu je 14 miliónů korun, předpokládaná dotace z finančního mechanismu EHP/Norsko bude činit 85 procent,“ upřesnil Právu náměstek ústeckého hejtmana.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?