Nová, nejmodernější oční klinika

29. 6. 2011 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Historie Evropské oční kliniky Lexum sahá do roku 1993, kdy jsme začali provádět laserové korekce zraku, a od té doby se naše klinika stala jednou z největších soukromých očních klinik, minimálně v Evropě. V současné době se kromě laserových korekcí refrakčních vad zabýváme téměř celým spektrem oftalmologické problematiky.


Z velké části tvoří naše portfolio očních zákroků operace šedého zákalu, výkony na sítnici, transplantace rohovky či intervence odstraňující strabismus. Zhruba jednu třetinu objemu naší činnosti představují korekce zraku, většinou přímo hrazené pacientem, zbylé dvě třetiny jsou ostatní terapeutické výkony, hrazené ze zdravotního pojištění. Týká se to samozřejmě standardních operací. Pokud si pacient vybere nadstandardní variantu provedení, platí celý výkon nebo má nově také možnost připojištění.

Na klinice bylo provedeno již více než 130 000 očních zákroků a je vybavena nejmodernější dostupnou technikou v oboru. Vedle provádění diagnostiky a terapie očních onemocnění má Evropská oční klinika Lexum akreditaci pro postgraduální studium v oftalmologii a věnuje se také výzkumné činnosti. V rámci několika projektů se např. zabýváme výzkumem kmenových buněk a jejich použití v rekonstrukci povrchu oka v aplikaci na nanovlákna. V současné době máme pět očních klinik v České republice, tři kliniky v Polsku, přičemž čtvrté a páté pracoviště zde plánujeme otevřít do konce tohoto roku a další kliniky bychom chtěli zprovoznit počátkem příštího roku, i v některých dalších zemích střední Evropy. V Praze pracujeme ve dvou oddělených budovách, jejichž uspořádání a kapacita již nevyhovuje našim potřebám, a proto se během 18 měsíců plánujeme přestěhovat do nového areálu Centrum služeb Budějovická v Praze 4.

Nové prostory Evropské oční kliniky LEXUM mají významně zvýšit komfort nejen spádových – pražských pacientů, ale také pacientů přijíždějících z celé České republiky a také ze zahraničí. Současné prostory, ve kterých klinika působí, již vzhledem k vysokému zájmu pacientů kapacitně nedostačují. Plánované investice budou přesahovat sto milionů korun a navazují tak na dlouhodobé rozvojové plány společnosti, kterými chce management a investoři EOKL zajistit pro pacienty kliniky nejvyšší standard poskytovaných služeb.

„Vizí naší společnosti, Evropské oční kliniky LEXUM, je poskytovat nadstandardní služby v oblasti očního lékařství. A prostory, ve kterých jsou naše služby poskytovány tvoří významnou součást komplexní péče. Pacientům a také našim zaměstnancům nabídneme naprosto nadstandardní prostředí operačních sálů, komplex moderních ordinací a vyšetřoven a samozřejmostí bude také vysoký komfort čekáren pro pacienty. Tímto krokem dochází také k posílení hodnoty společnosti,“ vysvětluje generální ředitel Evropské oční kliniky LEXUM, MUDr. Peter Ivančák, PhD.

V současné době provozujeme pod hlavičkou Evropské oční kliniky LEXUM kliniky v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Táboře. V Polsku najdete naše kliniky v Krakově, Poznani a ve Štětíně. Do konce roku 2011 v Polsku přibudou další kliniky ve Varšavě a Wroclavi. Centrum Služeb Budějovická (CSB) se nachází u stanice metra Budějovická, v blízkosti dálnice D1 a má přímé napojení na dálnici D5 a D11. V areálu se dále nachází poliklinika s komplexním spektrem zdravotní péče. Hned vedle nového Centra Služeb Budějovická pak leží obchodní dům DBK, autobusové spojení a řada administrativních budov.

Vaše Evropská oční klinika Lexum.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?