Nová výbava může snížit úmrtnost

23. 1. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Včasná diagnostika nemoci či snížení pravděpodobnosti úmrtnosti u pacientů s cévními chorobami mozku. To jsou hlavní pokroky, kterých dosáhla Uherskohradišťská nemocnice v souvislosti s nedávno dokončenou modernizací iktového centra.


To vzniklo v roce 2012 a díky nedávným dotacím mohlo více zkvalitnit své vybavení.

„Dovybavili jsme jej o dvě resuscitační lůžka včetně matrací, jedno transportní lůžko, jeden ventilátor pro neinvazivní i invazivní umělou plicní ventilaci, jeden defibrilátor s monitorem a externí stimulací a jeden transkraniální ultrazvuk,“ vyjmenoval nejnovější zařízení v iktovém centru projektový manažer Uherskohradišťské nemocnice Pavel Lečbych.

Kvalitnější diagnostické a zdravotní prostředky také pomohou zmírňovat trvalé následky u pacientů, zkracovat délku jejich hospitalizace a urychlit jejich návrat do produktivního života. Výdaje na pořízení moderní výbavy přesáhly částku 2,2 milionu korun. Více než 1,9 milionu hradišťské instituci poskytlo svou dotací ministerstvo zdravotnictví, něco přes 341 tisíc korun do Hradiště putovalo ze Zlínského kraje.

„Podpora přispěla k modernizaci a obnově diagnostických a terapeutických zdravotních prostředků. Cílem bylo mimo jiné dosáhnout úrovně vybavení národních sítí specializovaných pracovišť iktových center,“ informovala mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?