Nové partnerství urychlí hledání léku na HIV

25. 6. 2015 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Unikátní spolupráce společnosti GSK a univerzity UNC-Chapel Hill, tedy veřejného a soukromého sektoru dá vzniknout Centru pro léčbu HIV a nová společnost propojí akademické a farmaceutické vědeckovýzkumné pracovníky.


University of North Carolina v Chapel Hill, přední světová výzkumná univerzita, a globální výzkumná farmaceutická a zdravotnická společnost GSK s tradicí úspěšného vývoje léčby HIV oznámily, že založí specializované Centrum pro léčbu HIV a nový společně vlastněný podnik, který se zaměří na objevení léku na HIV/AIDS. Toto jedinečné partnerství soukromého a veřejného sektoru zcela změní tradiční způsob vedení vědeckého výzkumu a vytvoří nový model pro hledání zásadních vědeckých objevů nezbytných pro vyřešení tohoto mimořádně náročného zdravotnického problému.

Centrum pro léčbu HIV se bude nacházet v areálu univerzity UNC-Chapel Hill a zaměří se výhradně na nalezení léku proti HIV/AIDS. Nová společnost Qura Therapeutics se postará o obchodní stránku partnerství včetně duševního vlastnictví, komerčního uplatnění výsledků výzkumu, výroby, správy a řízení podniku. Společně budou Centrum pro léčbu HIV a Qura Therapeutics působit jako katalyzátor pro další partnery a veřejné finance, které budou zapotřebí k zamýšlenému vymýcení HIV po celém světě. Očekává se, že tato spolupráce přiláká špičkové talenty z celého světa.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?