Nové vedení Krajské zdravotní o zakázce na IT zatím nerozhodlo

28. 11. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
O kontroverzní zakázce na dodávky informační techniky zatím nové vedení Krajské zdravotní nerozhodlo.


V úterý se poprvé po krajských volbách sešlo nově zvolené představenstvo, ale o přidělení zakázky nerozhodlo a vzalo si čas na prostudování dokumentace. ČTK to odpoledne řekl mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

Hodnotu desetileté zakázky firma v původním oznámení v úředním věstníku neuvedla a až později se ukázalo, že ji odhaduje na 3,3 miliardy korun. V době vypsání šlo zřejmě o rekord v historii firmy. Jakmile se informace o tendru dostaly do médií, začaly se objevovat názory, podle nichž je zakázka předražená a ví se dopředu, kdo bude vítězem. Výběrové řízení se stalo ožehavým politickým tématem. Právě kvůli tomu firma odložila výběr vítěze až na dobu po krajských volbách. Nová koalice KSČM a ČSSD vyměnila 20. listopadu čtyři z pěti členů představenstva Krajské zdravotní.

„Představenstvo dnes o zakázce nerozhodlo a vzalo si čas na seznámení se s dokumentací,“ řekl ČTK Vondra. Do kdy se firma rozhodne neuvedl. Další zasedání představenstva by mělo být za dva týdny. Krajská zdravotní patří Ústeckému kraji, spravuje pět bývalých okresních nemocnic a má 6300 zaměstnanců.

Do tendru se přihlásili čtyři zájemci, kteří chtějí za rok služeb od 234,7 do 310 milionů korun - jde o společnosti S&T CZ, Telefónica Czech Republic, konsorcium společností Hewlett - Packard a Atos IT Solutions and Services a sdružení společností COM PLUS CZ a Informática El Corte Inglés. Podle Mladé fronty Dnes doporučila hodnoticí komise představenstvu poslední z nich. List tvrdí, že systém interní správy stojí v současnosti firmu 90 až 120 milionů Kč ročně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?