Novinky v gynekologii

27. 10. 2015 10:38
přidejte názor
Autor: Redakce

Další ze sympozií Postgraduální akademie, tentokrát zaměřené na novinky v gynekologii, proběhlo v pražské Žižkovské věži 29. září. Akce byla pořádána v souvislosti s vydáním nového knižního titulu Mladé fronty, a. s., „Poruchy menstruačního cyklu“. Garantem odborného programu byl člen Vědecké rady pro obor gynekologie a porodnictví doc. MUDr. Jaroslav Feyreisl, CSc.




Účastníci sympozia si v bohatém odpoledním programu mohli vyslechnout přednášky Mgr. Jana Tomana (Zásahy do lidské reprodukce ve světle evoluční biologie), doc. MUDr. Tomáše Faita, Ph. D. (Budoucnost perorální antikoncepce), MUDr. Petra Křepelky, Ph. D. (Návrat nitroděložní antikoncepce), MUDr. Jiřího Hanáčka (Od steroidů k receptorovým modulátorům), MUDr. Jitky Řezáčové (Poruchy menstruačního cyklu a jejich vliv na plodnost žen), doc. MUDr. Eduarda Kučery, CSc. (Adenomyóza – klinická záhada), MUDr. Jana Drahoňovského (Neobvyklé příčiny abnormálního děložního krvácení) a MUDr. Michaela Fanty, Ph. D. (Abnormální děložní krvácení – efektivní léčebné metody).
Publikace „Poruchy menstruačního cyklu“, která vznikla pod edičním vedením MUDr. Petra Křepelky, Ph. D., byla pokřtěna na závěr sympozia. Čtenáři v ní naleznou přehled současných pohledů na fyziologii a patofyziologii neurohumorálního řízení cyklu, základních etiologických faktorů abnormálního děložního krvácení, diagnostických metod a léčebných postupů, ale také historický a kulturní pohled na menstruaci a evoluční pohled na lidskou reprodukci. Kniha je koncipována jako praktický výukový materiál a je určena nejen gynekologům, ale i dalším lékařským oborům, které se setkávají s projevy poruch menstruačního cyklu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?