Nový ředitel chce zajistit v Nemocnici Hodonín systém i parkování

18. 7. 2018 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový ředitel Nemocnice Hodonín Antonín Tesařík chce zajistit kompletní výměnu nemocničního informačního systému a řešit nedostatek parkovacích míst v nemocničním areálu. Do budoucna by chtěl také připravit záměr výstavby nového pavilonu pro péči o dlouhodobě nemocné.


Výměna nemocničního informačního systému je jedním z hlavních úkolů, které Tesařík dostal od kraje. „Systém je ‚krví‘ nemocnice. Obsahuje veškeré informace o pacientech, diagnózách, výkonech zdravotní péče. Ukládá se to v datech, která jsou i podkladem pro úhradu od zdravotních pojišťoven,“ uvedl Tesařík.

Vedle toho chce dokončit započatý projekt zateplení jídelny s výměny střechy a vrátnice. „Velkou prioritou e pro mě prosadit zvýšení počtu parkovacích míst v areálu, současný stav je nevyhovující,“ řekl Tesařík. Podle něj bude pokračovat i modernizace přístrojového vybavení. „Na operačních sálech bude moderní 3D laparoskopická věž a plánujeme pořídit nový operační stůl, ultrazvukový přístroj s jícnovou sondou i ultrazvuk pro radiodiagnostické oddělení a laser pro rehabilitaci,“ vyjmenoval Tesařík.

Z dlouhodobého hlediska chce v nemocnici vybudovat pavilon pro péči o dlouhodobě nemocné. „Ukazuje se značný nedostatek lůžek léčeben dlouhodobě nemocných v okrese Hodonín. Rád bych využil výhodné polohy mezi Nemocnicí Kyjov a Břeclav. S ředitelem kyjovské nemocnice Lubomírem Wenzlem jsme se dohodli na navázání těsnější spolupráce,“ dodal Tesařík.

Důraz chce klást i na přístup personálu k pacientovi. „Je stejně důležitý jako kvalitní poskytnutá péče. I úsměv a dobré slovo léčí. Vždy jsem na to kladl důraz a budu to prosazovat i nyní,“ řekl Tesařík, který se bude snažit personálu vytvářet slušné podmínky k práci.

Tesařík byl šéfem hodonínské nemocnice už v letech 2008 až 2012, poté se ale stal krajským radním a v čele nemocnice ho nahradila Věra Dostálová. Ta se sama rozhodla v pozici ředitelky skončit a dál bude působit jako Tesaříkova zástupkyně a náměstkyně pro zdravotní péči.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?